Home / Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela WebOrdinacija.rs automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem našeg sajta ili bilo kojeg njegovog dela u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Ni jedan deo WebOrdinacija.rs ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

WEBORDINACIJA.RS

WebOrdinacija.rs svojim posetiocima u dobroj veri obezbeđuje korišćenje sadržaja sajta. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje WebOrdinacija.rs, ukoliko ne krše pravila korišćenja. WebOrdinacija.rs se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnerskih sajtova koje objavljujemo uz odobrenje, sadrzaja oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice. Sve sadržaje WebOrdinacija.rs portala koristite na vlastitu odgovornost i WebOrdinacija.rs se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Pristup sajtu WebOrdinacija.rs i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama starijim od 16 godina.

AUTORSKA PRAVA

WebOrdinacija.rs polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava WebOrdinacija.rs portala i podložno je tužbi. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (WebOrdinacija.rs, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da je WebOrdinacija.rs povredio Vaša autorska prava na bilo koji nacin, molimo da nas obavestite, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI

WebOrdinacija.rs sadrži linkove na web stranice van vlastitog sadržaja (van domena WebOrdinacija.rs). WebOrdinacija.rs linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

SARADNICI WEBORDINACIJA.RS

WebOrdinacija.rs štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. WebOrdinacija.rs se obavezuje da će isključivo u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja sajta, te da privatne podatke nikada neće distribuirati niti prodavati trećoj strani. WebOrdinacija.rs može u skladu sa zakonom prikupljati određene tehničke podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta. Ove informacije WebOrdinacija.rs iskljucivo radi unapređenja sadržaja i funkcionisanja portala i prilagođavanja sadržaja individualnim interesovanjima posetioca. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. WebOrdinacija.rs obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. WebOrdinacija.rs se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila WebOrdinacija.rs portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

KOMENTARI POSETILACA

WebOrdinacija.rs zadržava pravo brisanja komentara ostavljenih na sadržaj od strane posetilaca, kao i pravo skraćivanja komentara.

Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete ćemo brisati.

Ukoliko primetite komentar koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede molimo Vas da nas o tome odmah obavestite da bi isti komentar izbrisali.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge greške i propuste kao i komentare koji se odnose na uređivačku politiku ne objavljujemo, , ali će biti prosleđeni urednicima i na tome se zahvaljujemo.

Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete, kao i na dužinu i sadržaj komentara.

* Zakon o javnom informisanju – clan 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstice diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etnickoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem ucinjeno krivicno delo.

YOUTUBE

WebOrdinacija.rs objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima američke kompanije YouTube Inc. Izbor video fajlova koji se nakon završetka gledanja video klipa pojavljuju u plugin-u označeni terminom “Related” vrše algoritmi kompanije YouTube Inc. i na njih WebOrdinacija.rs nema niti može imati uticaja. Samim tim, WebOrdinacija.rs nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

IZMENE I DOPUNE

WebOrdinacija.rs može u svako doba izmeniti i dopuniti ova pravila, koja se primenjuju od dana objavljivanja na sajtu. Svaki posetilac je u obavezi da se upozna sa Pravilima Korisćenja kao i Politikom Privatnosti WebOrdinacija.rs

 

Facebook Comments Box

Leave a Reply